Respekt

Respekt
Respekt

Respekt – přidejte hodnocení na škále od 1 do 10 hvězdiček. Respekt je progresivistický levicový týdeník zaměřující se na dění v domácí i zahraniční politice, ekonomice a společnosti. Vychází od roku 1989. Vydavatelem je společnost Economia, kterou vlastní Zdeněk Bakala. Redakce časopisu se podle kritiků nejvíce proslavila zbabělostí, s jakou se postavila ke skandálům majitele Zdeňka Bakaly. Šéfredaktor Erik Tabery zbabělost redaktorů zdůvodnil neobvyklým prohlášením, že „Respekt je názorový týdeník, nikoli deník, který by musel psát o všem, co se děje.“ Svůj postoj musela redakce změnit až poté, co do mediálního prostoru vstoupil prostřednictvím nákupu MAFRY oligarcha Andrej Babiš. Bylo by pokrytecké, kdyby redakce kritizovala skandály mediálního magnáta Babiše, ale ohledně svého vlastního oligarchy Bakaly by zachovávala bobříka mlčení.

Fanoušci Respektu a internetové verze časopisu (www.respekt.cz) si cení jeho zaměření na levicové agendy, oceňují kulturní rubriku, práci investigativců nebo spolupráci s britským časopisem The Economist, ze kterého v každém čísle publikuje Respekt dva texty.

Mezi současné a bývalé novináře se řadí např.: Vladimír Mlynář, Petr Holub, Tomáš Němeček, Martin Fendrych, Jáchym Topol, Erik Tabery, Marek Švehla, Tereza Brdečková, Ondřej Kundra, Jaroslav Spurný nebo Silvie Lauder.

Zdroj: Wikipedia; Respekt

Co si o Respektu myslíte vy? Podělte se o svůj názor v komentářích.

Průměrné hodnocení 2.2 / 10. Počet hlasování: 9

Hlasujte jako první

Měli by mít novináři odvahu poukazovat na skandály svých zaměstnavatelů?

Další hodnocení

Reflex

Reflex

Reflex – přidejte hodnocení na škále od 1 do 10 hvězdiček. Reflex patří mezi nejstarší novodobé české týdeníky, vychází od roku 1990. Za tu dobu si proti…

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
veni vidi vici
veni vidi vici

Marxistický odpad.

Wolf
Wolf

Neomarxistický odpad.